zkoušela jsi moji levandulovou šťávu? nebo marmeládu? tak letos jsem vyzkoušela udělat i limču:)
Naprosto jednoduchý recept je zde:
Cukr roztopím v převařené vodě (nebo vodě ze studánky), přidám jeden citron a do letní vody přidám 3 hrsti levandule nejen květ, ale i stonky, silice je i ve stoncích.
Nechám přes noc odležet (macerovat) na chladnějším místě.
Následující den stočím do láhví (přes sítko). Láhve nechávám v ledničce a doporučuji vypít do jednoho měsíce – jinak by se asi mohlo udělat víno :)
A ano já dávám bílý cukr jak do šťávy tak do marmelád – protože ho ty bylinky přetransformují na to, co býval kdysi bez té rafinace:).
Mám doma i pravý cukr z Curacaa – bez přidaných blbostí – ten dávám jinde (třeba na ovesnou kaši).
Vyzkoušíš? dej vědět jak Ti chutnala limonáda.
Děkuji Dáša